Creative Destruction Lab (CDL) on rahvusvaheline ärikiirendi programm, mis pakub teadus- ja tehnoloogiapõhistele iduettevõtetele ligipääsu maailmatasemel mentoritele ja rahvusvahelisele kapitalile. Vabamu on CDL-Estonia neutraalne partner, kuna pakume koostööst huvitatutele tuge ja võrgustikku, mis aitab Eestil luua vaba ühiskonna arendamiseks vajalikke rahvusvahelisi kontakte.

Maikuus toimus aga Vabamus esimese CDL-Estonia hooaja lõpetamine! CDL-Estonia esimest hooaega alustas 18 ettevõtet. Terve sessiooni juhendamist ja arendamist tegi neist lõpuni läbi seitse. Aasta jooksul jõudis läbi CDLi Eestisse 21 rahvusvaheliselt tunnustatud ja hinnatud mentorit ning kokku töötas kiirendis olevate ettevõtetega 46 mentorit Eestist ja välismaalt.

Programmi koordineerib Eestis Tartu Ülikooli majandusteaduskond, CDL-Eesti asutanud partnerid on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Taavet + Sten ja Vabamu.

Hooaega käis Tallinnas lõpetamas ka CDLi asutaja, prof Ajay Agrawal Torontost, kes pidas Vabamus loengu lähtuvalt oma uuest raamatust „Power and Prediction“. Lõpuüritusel tunnustas Vabamu omalt poolt eripreemiaga CDL-Estonia praktikaprogrammi, kus osales hooaja jooksul 11 Tartu keskkoolitüdrukut. Harukordse võimaluse saanud keskkoolinoored said isiklikult osaleda ja jälgida kogu aasta mentorprogrammi, eesmärgiga toetada ja julgustada just tüdrukuid tehnoloogiasektoris aktiivsemad olema. Auhinnaks on osalemine Vabamu naisliikumiste ajaloost rääkiva ajutise näituse muuseumitunnis.

Vabamu missioon on seista vabaduse ja õigluse eest, milles on oluline osa nii sõna-, mõtte-, usu-, liikumis-, trüki- kui ka ettevõtlusvabadusel. Tugevad rahvusvahelised suhted eri valdkondades on meie vaba ja demokraatliku ühiskonna oluliseks osaks.