Sümpoosionil kõnesid Jonatan Vseviov Eesti Välisministeeriumist, Michael Keller Stanfordi Ülikoolst, Kadri Paju Vabamust, Euroopa Parlamendi kandidaat Luukas Ilves ja Andrew Thompson Kistler-Ritso Eesti Sihtasutusest. Lisaks jagasid sümpoosionil oma kogemusi Stanfordis teadustöö tegemisel ja elamisel Stanfordi ülikooli varasemad stipendiaadid Ralf-Martin Soe, Anna-Maria Osula ja Marek Tamm. Nad rääkisid kui põnev ja elumuutev nende kogemus oli ning kuidas nad soovitaksid ka teistele teadlastele kandideerida.  2025. aasta stipendiumide tähtaeg on 28. mai 2024 ning rohkem infot võimaluste kohta leiab siit.

Stanfordi-Eesti sümpoosion toimus Vabamus tänu muuseumi pikaajalisele koostööle Stanfordi ülikooliga. Vabamu ja Stanford on koos korraldanud lugematul hulgal üritusi ning vahendanud üliõpilaste, teadlaste ja õppejõudude liikumist. Õpilasvahetus sai alguse 2016. aastal, kui paar Stanfordi tudengit läksid Eestisse suvepraktikale. Programm on praeguseks oluliselt kasvanud ja 2024. aastal ootab Vabamu Eestisse ja Lätti 14 Stanfordi tudengit 2-kuulisele praktikale. Nende Baltikumi kogemuste põnevamaks tegemiseks koostab Kadri Paju Vabamuselt õpilastele ürituste ja tegevuste programmi.

Vabamu Stanfordi vahetuse teine ​​osa on stipendiumite programm. Vabamu saadab Eesti teadlasi Stanfordi ülikooli uurimistööd tegema. See programm on kestnud kolm aastat ja praeguseks on 13 Eesti teadlasel olnud võimalus Stanfordi minna. Stipendiumiprogrammi rahastavad Eesti Välisministeerium ja Kistler-Ritso Sihtasutus. Stanfordis viibimise ajal toetab teadlasi Stanfordi raamatukogude Eesti ja Balti õpingute kuraator Liisi Esse. Stanfordi Ülikool ja Vabamu korraldavad koos ka Global Conversations vestlussarja. See on kõneluste, loengute ja seminaride sari, mille eesmärk on harida teadlasi, tudengeid ja rahvast vabaduse säilitamise eelistest, aga ka väljakutsetest. Sarjas uuritakse vabaduse mõju üksikisikutele, peredele, kogukondadele, omavalitsustele, riikidele ja rahvusvahelistele organisatsioonidele.

Sümpoosionil tutvustati ka Vabamu Concierge teenust, mille raames koostab Vabamu väliskülalistele programme ning toetab Eesti külastajaid. Vabamu aitab külastajatele luua meeldejääva kogemuse ühendades külastajad kohalike ettevõtete ja poliitiliste liidritega ning tutvustades Eesti lähiajalugu ja digitaalset edulugu.

Sümpoosioni külaliste seas oli riigiametnikke, Eesti teadusringkonna esindajaid ja potentsiaalseid stipendiumitaotlejaid ning ka mäluasutuste ja idufirmade liikmeid. Ettekannetele järgnes vastuvõtt Vabamu Vabaduse saalis.