Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril, avab okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu uksed külastajatele kell 8, et otse lipu heiskamiselt saaksid huvilised tulla eestimaalaste lugude keskele. Pidupäeva puhul kehtib piletile soodushind. Kõik külastajad on oodatud osalema temaatilistes töötubades ja ekskursioonidel, mängima Eesti-teemalisi lauamänge ning kuulama pillimängu.

Lisaks püsinäitusele “Vabadusel ei ole piire” on viimaseid nädalaid avatud näitus “Välja ahju tagant!”, mis tutvustab Eesti naisliikumise ajalugu viimase 150 aasta jooksul ning naiste panust vabariigi ülesehitamisse. Huvilistel on võimalik liituda nii püsinäitusel kui ajutisel näitusel toimuvate eesti ja vene keelsete ekskursioonidega, et ühiselt arutleda vabaduse hoidmise ja väärtustamise teemadel just üksikisiku silme läbi.

10.00–15.00 on võimalik osaleda erinevates töötubades. “Sel aastal lähtusime töötubade korraldamisel kolmest märksõnast: kogukond, noored ja jätkusuutlikkus. Töötubadesse annavad oma panuse kodutütred, kes käivad Vabamus oma koondustel ning Tõnimäe riigigümnaasiumi noored, kelle õppetööd aitab Vabamu rikastada,” lisab programmijuht Aive Peil. 13.30 esineb muusikaliste vahepaladega Tallina Trompetiansambel.

Kogu päeva on avatud kohvik, kus pidupäevale kohaselt valikus nii salat kui kiluvõilevad. Vabamu on avatud 8.00–17.00. Sünnipäeva erihind: pilet 7€/ sooduspilet 5€/ perepilet 13€, muuseumikaardiga on sissepääs tasuta.

Tule tähista vabadust Vabamus!