Stanfordi Bing Overseas Studies Programme (BOSP) pakub Stanfordi tudengitele võimalust õppida ka välismaal. Sel aastal otsustas BOSP Berliini Stanfordi programmi raames tuua oma õpilased õppereisile Eestisse. Õppereisi aitas korraldada Vabamu koos Stanfordi raamatukogude Eesti- ja Balti kuraatori Liisi Essega.

Tallinna visiidi käigus vestlesid õpilased Vabamu tegevjuhi Karen Jagodini ja ajaloolase ning Stanfordi vilistlase Kristo Nurmisega Eesti ajaloost ja mälust. Õpilased kohtusid ka NATO Küberkaitse tippkeskuse (CCDCOE) esindajate, Eesti digiarengu asekantsleri Luukas Ilvese ja USA suursaadiku George P. Kentiga.

Programmi raames tegime õpilastele ringkäigu ka Stenbocki majas, kus saadi rohkem teada Eesti ministrite ja valitsuse toimimisest. Lisaks külastasime E-Eesti infokeskust, kus õpilased said paremini aimu sellest, mis tunne on elada digitaalses ühiskonnas. Õpilased külastasid ka TalTechi, kus nad said teada nutikate linnade, tehisintellekti, robootika ja palju muu kohta. Lisaks, õhtustasid õpilased kohalike Ukraina üliõpilaste ja Stanfordi vilistlastega.

Üks üliõpilastest, kes programmis osales, Divya Ganesan, kirjutas oma Tallinna külastusest ka artikli. Artikli leiate siit.

Global Conversation Concierge teenuse raames toetab Vabamu rahvusvaheliste delegatsioonide visiite Eestisse. Paneme kokku programme, mis tutvustavad erinevaid Eesti majandusharusid ja jutustavad meie digitaalset edulugu. Täpsemalt saab Concierge teenuse kohta lugeda siit.